IMAGINACIÓ I CREATIVITAT

En moltes ocasions la música ens pot estimular la part més creativa del nostre pensament. Gràcies a les melodies o harmonies que sentim podem imaginar imatges o històries. Com també podem jugar a pensar sobre el que estaria intentant contar el compositor amb la seva música.
La dinàmica és senzilla. A vegades es comença amb una pregunta o una condició per dirigir el pensament i d'altres la imaginació ha de córrer lliurement i deixar-se dur.

Algunes de les audicions i exercicis proposats són aquests:

- Imagina lliurament una imatge o una història que et suggereixi aquesta música:


- La música que escoltarem és un fragment del principi de l'opera Otello de Verdi. Imaginem que estam dins un vaixell en plena tormenta. Quina emoció volia expresar Verdi amb aquesta música? Què pot estar passant en aquests moments?

- El compositor Yann Tiersen va composar aquesta música titulada Le Train (El tren). Intenta pensar en un tren diferent. Per on faries passar aquest tren? Què podria estar recollint, en lloc de passatgers? Com és? Qui el condueix?... (Hem d'escoltar la música sense veure el vídeo, després de parlar sobre el que hem imaginat, podrem fer la visualització i comparar amb les nostres històries)
- En aquesta cançó sentiràs molt l'expressió "bye bye" (adéu). Escolta, pensa i imagina a qui li està dient adéu i per què es despedeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada